Ribeye er skåret fra det øverste stykke af oksefileten. Denne sidder oppe ved koens nakke, og er noget af det kød med mest smag. Hvis du er ude efter oksekød, der kan tilberedes på kort tid, og som smager som fuglene synger, så er det dét stykke kød du skal gå efter. Det fås som en steg, men i det langt de fleste tilfælde er det skåret ud som bøffer og lige til at gå ombord i.

Ribeye eller entrécotes?

Et gammelt udtryk siger, at kært barn har mange navne og ribeye har i hvert fald to. Det er nemlig også det stykke kød, der kendes som en entrecote bøf. Ofte er det lidt mere fedtholdige bøffer, der kaldes ribeye, men dette er ikke altid normen.

Kvalitet koster og hos en slagter og lignede giver man typisk fra omkring 300 kroner kiloet, mens man kan finde dem meget billigere i supermarkeder, men udskæringen er ofte meget langt fra samme kvalitet, det betaler sig derfor også at give det ekstra og få så meget mere.

Okse eller kalv – dansk eller udenlandsk?

Du kan naturligvis også købe kalve ribeyes, men der er langt fra den samme smag i kalv, som der er i okse, så hvis du vil have fuld valuta, skal du altid gå efter okse. Vi laver fremragende kød i Danmark, men især i de senere år, har der været en stor stigning i importen af bøffer fra især USA og Argentina.

 

Written by admin