Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Her i Danmark har vi generelt sværget til to typer af grille. Den traditionelle grill, ofte i form af kuglegrillen, der bruger enten briketter eller kul eller gasgrillen. Det er relativ få år siden, at den traditionelle grill var den klart mest udbredte. Siden hen er gasgrillen dog steget voldsomt i popularitet og vinder mere og mere indpas. Der er dog også en tredje type af grill, som er ved at finde vej til de danske haver.

En gammel nyhed

Træpillegrille som disse er egentlig langt fra nogen nyhed. De har været solgt i flere årtier i USA, hvor de også har en større tradition for grillning og røgning af mad. Traeger der er blandt de førende producenter på markedet har solgt deres grille i mere end 30 år. De fleste modeller er primært lavet til at ryge eller langtidsstege kød. Denne metode har været brugt i årtier i USA og andre steder, men er først nu ved at vinde terræn i Danmark.

Grillens svar på et pillefyr

Som du måske kan læse, så minder en træpillegril eller en pelletgrill, som det hedder på engelsk en del om et pillefyr. Den fungerer over en bred kam på den måde, at man hælder træpiller i en beholder. Disse transporteres så via en såkaldt snegl ud i en brændeskål. Her bliver de brændt, hvilket naturligvis er det, der giver varmen. Inden du nu begynder, at tænke at du kan spare mange penge ved at putte almindelige træpiller i – så stop. Træpiller til pillefyr kan indeholde limrester og lignende, og må derfor IKKE bruges i en træpillegril. Du skal bruge træpiller, der er lavet til det og disse fås også med flere forskellige smagsnuancer. Der er som nævnt en snegl, eller et transport bånd, der kører træpillerne ud, og derfor skal den også bruge strøm.

Grillen bliver herefter opvarmet fra alt mellem 74 grader, der er den laveste temperatur og så op til 400 grader, alt efter modellen.

Hvad kan du grille på en træpillegrill ?

Det store spænd i grader betyder, at du kan grille mere eller mindre alt på en træpillegrill, hvis du har en af dem, der kan gå højt op i grader. Det du tænker nu, er nok om man kan grille en bøf på, da det er inddirekte varme. Det korte svar er ja – men du skal have en af modellerne der kan blive rygende varme. Der findes også tilbehør der gør, at man kan få direkte varme, hvilket ofte er den bedste måde at stege almindelige bøffer som ribeye.

Du kan læse meget mere om træpillegrille på Foodfreaks

 

Written by admin