Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er ingen tvivl om at sous vide er kommet for at blive. Der er flere og flere der har fået øjnene op for måden at lave mad på. Selvom det kræver lidt mere forberedelsestid, så kræver det meget lidt arbejde, og man er stort set sikker på et perfekt resultat hver gang. Der er mange ting, der kan tilberedes i en sous vide. Faktisk er der ikke ret meget, der ikke kan laves i sous vide.

Perfekt oksekød

Kød er naturligvis det oplagte valg for mange. Ved at lave kød og nok især oksekød i en sous vide er man sikker på at ramme præcis den kernetemperatur, man gerne vil have. Laver man eksempelvis bøffer, kan man sikrer lige præcis om den skal være, medium, rare, medium/rare eller well done (gud forbyde det). Det eneste man selv lige skal gøre efterfølgende, er at smide det på en brandvarm grill eller pande og lave den perfekte stegeskorpe.

Alt værktøj kan bruges forkert

En sous vide er et værktøj, eller et redskab om man vil, til at lave den perfekte bøf. Som det er med alt andet af den slags, så kræver det stadig, at man bruger det korrekt for at få det korrekte resultat. Det betyder også, at du skal vide lige præcis hvordan du gerne vil have at dine bøffer skal være. Det kommer gennem at prøve sig lidt frem før man finder den helt korrekte formel. Det er dog ærgreligt at have spildt mange timer i sous viden. Her kan du finde en et skema over hvor lang tid man skal give bøffer i en sous vide.

 

Written by admin