Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du står overfor at skulle have gæster, og gerne vil sammensætte den perfekte menu, kan det godt være svært. For det kan godt være, at du allerede har bestemt dig for, at hovedretten skal være ribeye eller en anden lækker bøf, men hvad med resten. Hvad er en god forret, og hvad er en god dessert, som passer godt sammen med bøffen.

Det man skal huske på, når man sammensætter en menu til og omkring en bøf, er at det er en bastant hovedret. Det kan derfor være en god ide at omkredse den af lettere forretter og desserter. Det er synd og skam allerede at have brugt en stor del af appetitten på forretten, så hovedretten bliver svær at komme igennem. Samtidig bør man vælge en rimelig let og gerne luftig dessert. Typisk er man rimelig mæt efter hovedretten. Enten skal man derfor vente et godt stykke tid med at servere den. Ellers skal man finde en let en af slagsen.

Gode forretter

Et godt tip her, er ikke at sætte for meget brød på bordet. Er man lidt sulten kommer man let til at spise mere brød, end man lige tror. Man kan hurtigt spise sig halvt mæt i dette. Stil i stedet noget rugbrødssnacks eller lignende. De er gode at tygge på, smager dejligt, og mætter ikke meget.

Et par gode bud på forretter der kan egne sig godt kunne være følgende: Ceviche med kuller, lakserillette med lidt ristet rugbrød, blinis med stenbidderrogn. Små retter med fisk er gode som appetizers, også fordi de er en kontrast til oksekødet.

Gode desserter

Desserter er på mange måder naturligvis det der runder måltidet af. Det er derfor også vigtigt at det er godt afbalanceret. Sidder man med en mæthedsfornemmelse, kan det svært at have lyst til mere. Efter bøf er det derfor som tidligere nævnt, en god det runde måltidet af med en dessert i den lette ende. Det er måske ikke her man skal diske op med den tunge chokoladedessert som fondant eller fondue og lignende.

Et par gode bud kunne være koldskål (der kan laves lækker på mange flere måder end man tror), jordbær med fløde, eller pandekager, hvis man serverer dem tynde og uden flødeis med måske med en sorbet. Her kan du finde gode råd til hvilke typer vin der passer til desserter.

Alle retter har betydning

Der er mange, der går meget op i hovedretten med rette, det er derfor det hedder en hovedret. Man kommer dog ikke udenom, at det er retterne omkring den, der er med til at lave et perfekt måltid. Det er ikke behageligt at være hverken for mæt eller ikke at være blevet mæt. At sammensætte dette er en kunst – en kunst der kommer gennem øvelse og at kende sine gæster.

Written by admin