Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi elsker ribeye, men som bekendt er der mange fantastiske stykker kød på en oksen. En af de helt fantastiske “stykker”, der også er et af de nemmeste at ødelægge er roastbeef. Det er forskelligt havd roastbeef er lavet af, men som ofte er det inderlår. En perfekt stegt roastbeef er noget af det mest fantastiske man kan servere. Der skal dog så lidt til, at den bliver grå og kedelig. Så at grillen den kan lyde som et meget svært projekt, det behøver dog ikke være tilfældet. Du kan læse meget mere om hvordan man laver roastbeef på grill her.

Dit vigtigste værktøj

Uanset om du laver roastbeef i ovnen eller du laver den på grillen er dit absolut vigtigste værktøj et stegetermometer. Uden dette skal du ret beset være svineheldig, hvis det skal lykkedes dig. At lave roastbeef handler om timing og grader. Når du laver en roastbeef på grill er det helt essentielt at du tager den af lige når den rammer 60 grader. Bliver den varmere bliver den grå, og er den koldere er den for rød.

Tager man den direkte fra køleskabet, kan det være svært at styre med temperaturen. Altså når den er 60 grader er den naturligvis 60 grader, men hvis den kommer direkte fra et koldt køleskab tager det længere, og kanten kan derfor få lidt for meget. Det er derfor en rigtig god ide at lage den hvile, når man har krydret den. En time på køkkenbordet i en foliebakke (som den skal grilles i), er passende.

Stegen skal grilles og brunes på alle sider, og derefter have ved inddirekte varme i foliebakken. Når den har fået omkring 40-50 minutter burde den være omkring 60 grader. Herefter lader du den hvile i ca. 10 minutter, og herefter har du en fremragende steg, der er lige til at sætte tænderne i.

Written by admin