Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Intet mad uden tilbehør. Men oftest er tilbehøret noget af det sværeste at komme på. Det er ikke så svært at finde ud af, at der skal nogle grøntsager til eller en lækker salat, men hvad skal denne indholde, og hvilke grøntsager går egentlig godt til hovedemnet, som f.eks. en god rød bøf? Det er der faktisk meget der gør, men det er ikke kun tilbehøret selv, der spiller en rolle – faktisk er mindst halvdelen af det, hvordan tilbehøret tilberedes. Derfor introducerer vi her, slow cookeren.

En slow cooker koger maden på lav temperatur over lang tid med låg. På den måde bevares smag, kraft og strukturen i såvel grøntsager som kød, og samtidig koges gryden ikke tør, da varmen og væden bliver i gryden. Denne tilberedningsform er svær at genskabe i en traditionel gryde på et komfur, fordi al varmen her går direkte i bunden af gryden, og altid vil fordampe en smule – også selvom du har låg på. Derudover er der 3 helt essentielle fordele ved at bruge en slow cooker:

Det er nemt: Faktisk er det ikke kun selve ilbehøret, der kan gå i slow cookeren, du kan også samle hele retten i denne og tilberede en lækker gryderet. Du kan endda sætte den til om morgenen, og have en lækker simreret klar, når du kommer hjem fra arbejde.

Det er billigt: Investerer du i en slow cooker, kan du faktisk gå på kompromis med kødet. Det er ikke nødvendigt at købe ribeyes eller oksemørbrad – selv billige udskæringer bliver møre. Derudover intensiveres smagen ved, at du trækker saft, smag og kraft ud af både kød og grøntsager uden at koge det i smadder. Slow cookeren bruger også langt mindre energi end en almindelig gryde.

Det er sundt: Du kan let måde tilsætte store mængder grøntsager eller rodfrugter og både holde på vitaminer og fibre uden det bliver kogt ud. Derudover kan du spare på fedtstoffet, og stadig opnå den samme smag og kraft i maden. Saucen der opstår i retten bliver jævnet af sig selv og du kan let fjerne fedt, der evt. måtte lægge sig på overfladen, inden du serverer maden.

Written by admin