cow

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En ko er fyldt med en masse forskelligt lækkert rødt kød. Men hvor sidder de forskellige udskæringer på koen og hvad gør de forskellige type, smager som de gør? Smagen og kvaliteten har generelt noget med koen alder og om kødet har modnet og hvordan.  

Tykkammen  

Tykkammen sidder oppe omkring nakken og har meget fedt og bindevæv, og kan derfor steges som en gammeldags oksesteg eller skæres i tern så de kan bruge til lækre gryderetter. Når kødet skal tilberedes er det vigtigt at kødet får tid nok og rammer en midter temperatur på ca 80 grader. Da det er der du får mest smag, og mørhed for pengene.  

Højreb 

Sidder på toppen af koens ryg, og bruges til at lave entrecote og ribeye bøffer. Dette giver en lækker og smagfuld bøf, da den er forholdsvis fedtholdig, og behøver derfor sjældent andet krydderi end salt og pepper. 
Bøfferne skæres af marmoreret oksefilet dvs.  kulinariske kunst henviser ordet marmorering til hvide pletter og fedtstreger inden for de magre dele af kød. Det kaldes for marmorering, fordi fedtstrimlerne ligner et marmor mønster. Så det er ikke det fedt der sidder på ydersiden af kødet som normalt skæres væk.
Hvis du elsker højreb skal du prøve højrebs aften på hotel Kirstine i Næsteved, her kan du for kun 225 kr. Spise alt det højreb du kan. Så menuen lyder på: 

en ferskrøget laksesnitte til forret og dernæst en lækker buffet bestående af højreb trancheret af vor kok, kæmpe salatbar & 3 slags kartofler, sauce champignon a la creme og sauce bordelaise. 

Læs mere om hotel Kirstine her. 

Tyksteg og lår 

Bruges til at skære cuvette og culotte steg. Forholdsvis magert men smagfuldt stykke kød. Roastbeef stammer fra inderlåret. 

Mørbrad 

Et stykke kød der sidder under rygsøjlen på koen, og giver derfor et utroligt mørt stykke kød. 

Written by admin