Grilmad i madpakken

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

De fleste af os elsker nok mest at grille i weekenden, hvor der både er mest tid og oftest også lidt mere budget til at lave spændende og lækker grillmad. Det er skønt at kunne forkæle gæster og familien med ting som man har brugt lang tid på at tilberede og se glæden i ansigtet på dem som sætter tænderne i vores mad.

Planlæg forud

Mange tænker nok ikke på madpakker som de første når de tænker grillmad. ”Skal jeg så stå på kl 5 for at starte grillen, for at have madpakken til ungerne og resten af familien klar kl 7:30?” – Nej, selvfølgelig ikke. Det handler om at tænke forud og lave lidt ekstra når du alligevel har grillen tændt i weekenden eller om aftenen. Meget grillmad har nemlig den fordel at det kan holde sig meget længe. Det har længe været kendt at røg konserverer mad og netop derfor er der en del grillmad genialt til madpakker.

Hvilken madkasse skal man vælge?

Før du går i gang, så er den en god ide at anskaffe en ordentlig madkasse i høj kvalitet. Grillmad har det ed at dufte kraftigt af røg, så derfor kan en solid stålmadkasse være en god investering. Plastik kan godt give lidt bismag. Et syltetøjsglag er også genialt, hvis børnene er store nok til ikke at kaste rundt med tasken og smadre glasset.

 

Hvad skal der så i madkassen?

Langt det mest man grille ud over de røde bøffer er ofte egnet til madpakker. Tænk på grillede majs, pølser, grillede grøntsager måske blandet sammen til en salat med Chinoa, kikærter eller grov pasta.

Brød som har fået en tur på grillen er også genialt til sandwich med f.eks. BLT (bacon, salat, tomat)

Prøv at varierer brødet og brug f.eks. wraps, pita eller hvad med at grille dine egne pølsehorn eller deep pan pizza? Det bliver super godt i en kuglegrill

 

 

 

 

Written by admin