Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Du elsker uden tvivl en god bøf og i særhed en god ribeye, ellers er du havnet det forkerte sted. Hvis du står med et rigtig godt stykke køb, som en ribeye af høj kvalitet, så ved du også, hvor utilfredsstillende det er at sætte tænderne i det, hvis det har fået lidt for meget (eller lidt for lidt for den sags skyld).

Der findes tusindvis af teknikker til hvordan du steger den perfekte bøf, hvilket dækker over alt fra at stege den i få sekunder ved høj varme på hver side og lade den stege videre ved lave varme til at stege den det antal minutter den er er cm tyk på hver side. Alle der elsker en god bøf, har nok deres egen metode, som de sværger til, og som ofte virker for dem. Alligevel kommer de fleste fra tid til anden også ud for, at de lige er uopmærksomme og kommer til at overstege bøffen en smule – og så er skaden sket.

Gør som restauranterne

Det kan være at du har været på MASH, Retour eller lignende og har undret dig over, hvordan de mener eller mindre rammer perfekt hver gang. I langt de fleste tilfælde ligger hemmeligheden i vandet. Altså ikke vandet der bliver serveret til bøffen, vanden koen har drukket eller noget, men det vand som bøffen er blevet “kogt i”.

På restauranter bruges sous vide teknikken nemlig i langt de fleste tilfælde, sådan har det været i årtier, men det er først nu, at sous vide for alvor begynder at blive udbredt i de private køkkener. En Sous vide kan købes der hvor du køber dine hvidevarer og koster typisk fra omkring 1000 kroner og opefter alt efter mærke, kapacitet, design som man kender det fra alle køkkenets maskiner.

Hvad er sous vide?

Helt kort sagt, så er sous vide et vandbad, som man sænker sine madvarer ned i (vakuumpakket, så det beholder smagen, saft og kraft). Vandet er indstillet på den temperatur, som man vil have at kødet skal være. Fordelen ved at bruge en sous vide er at kødet bliver ensartet hele vejen igennem, ikke bliver tørt i kanten og rødt i midten, men det samme hele vejen gennem

Kødet er dermed reelt færdigt når du tager det op af vandbadet, men som du ved skal en bøf naturligvis have en stegeskorpe, og den kan man altså ikke få i et vandbad, så efterfølgende giver man bøffen godt 30 sekunder på en glohed pande eller gril – og så har du den perfekte bøf – HVER GANG.

 

Written by admin